• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Wenen

Een citytrip naar Wenen: waarom niet? Heel veel mensen weten dit niet, maar Wenen is een prachtige stad en heeft ontzettend veel te bieden! Als je van barok houdt, zit je sowieso goed in Wenen. In en rondom de stad staan ontzettend veel imposante koninklijke paleizen, maar het mooie van Wenen is dat deze historische gebouwen gecombineerd worden met meer moderne bouwwerken. Maar toch wordt het straatbeeld vooral in en rond de binnenstad bepaald door oude, imposante architectuur. Er wordt ook wel eens gezegd dat Wenen een groot openluchtmuseum is. Wenen ademt sfeer. Wij hebben de belangrijkste bezienswaardigheden van Wenen voor u op een rijtje gezet.

Bezienswaardigheden Wenen

Natuurlijk beginnen we met een paar pronkstukken uit de barokarchitectuur. De eerste zijn de Belvedère Paleizen. Lucas von Hildebrandt bouwde dit paleizencomplex in opdracht van de prins in 1714. 8 jaar later was het complex af. Als eerste werd het ‘Untere Belvedère’ gebouwd. Later kwam op een heuvel het ‘Obere Belvedère’ tot stand. Dit laatste paleis is veel groter en veel uitbundiger versierd en is daarom meer een pronkstuk dan het eerdere bouwwerk. In beide paleizen is een museum ondergebracht. In het ‘Obere Belvedère’ is een collectie van Gustav Klimt te bezichtigen. In het ‘Untere Belvedère’ is het barokmuseum gevestigd. Hier kunt u oudere kunst bezichtigen en neem ook een kijkje in de marmerzaal, vanuit hier heeft u een prachtig uitzicht. Tussen de twee paleizen is een prachtige symmetrische tuin aangelegd. Je kunt aparte kaartjes kopen voor een paleis of een combinatiekaart voor het hel complex voor € 12,50.

Nog een keizerlijk complex in Wenen is de Hofburg aan de Michaelerkuppel. Het is ontzettend groot, maar echt de moeite waard. Je zult je ogen uitkijken. En je kunt het woonvertrek van Sissi bekijken en het Sissi Museum bezoeken.

Er staan nog veel meer paleizen in Wenen! Zo heb je nog het Schönbrunn Paleis aan de Schönbrunner-Schloss-Strasse, het zomerpaleis va nde Habsburgers, dat midden in Wenen staat. Ook het Liechtenstein Paleis is een paleis met een weelderig barok decor. Tegenwoordig is een prive collectie van de prinselijke familie te bezichtigen.

Maar er is meer voor de kunstliefhebbers: het Kunsthistorisch Museum aan het Maria Theresien Platz. Dit is het Louvre van Wenen. Er zijn stukken ondergebracht die werden verzameld door de Habsburgse familie. De Habsburgers hebben zes eeuwen over een groot deel van Europa geheerst, dus je kunt je voorstellen dat er een breed scala aan kunst te vinden is. Van werken van Rembrandt, Rubens, Brueghel , Vermeer; noem maar op! Verder beschikt het museum over een interessante verzameling oude Egyptische, Griekse en Romeinse kunst. Ook erg leerzaam voor kinderen!

Niet alleen voor historische paleizen en kunst kunt u terecht in Wenen, het is ook de wereldhoofdstad van de muziek! Het oor wil ook wat natuurlijk. Er komen ontzettend veel beroemde componisten uit Wenen. Een avondje naar de Volksoper? Moet u zeker doen! Hier worden naast opera’s en operettes ook musicals en theaterstukken opgevoerd. Leuk voor jong en oud. Omdat Wenen de stad is van de klassieke muziek, mag een bezoekje aan de Staatsopera aan de Ringstrasse/Opernring niet ontbreken. Het gebouw alleen al is de moeite waard. Je kunt hier een rondleiding krijgen, die je ook meeneemt achter de schermen.

Met het vliegtuig naar Wenen

Er zijn meerdere luchtvaartmaatschappijen die naar Wenen vliegen, zoals Austrian, Lufthansa, Swiss, Sky Europe en Lauda Air. Voor 100-200 euro kun je een retourticket boeken, afhankelijk van het seizoen waarin je wilt reizen en hoe ver je van tevoren boekt. Vergelijk de verschillende aanbieders goed! Je kunt hier veel geld op besparen. Kijk bijvoorbeeld ook even of het gunstig is om vanaf een Duits vliegveld te reizen. Vanaf Schiphol is Wenen ongeveer 1,5 uur vliegen. Het vliegveld van Wenen ligt een eindje van de stad af, zo’n 18 kilometer. Het is raadzaam om de S-Bahn te nemen naar het centrum. In een klein half uurtje ben je er. Ook gaan er bussen naar het centrum.

Met de auto naar Wenen

Via Oberhausen, Keulen en Frankfurt rijd je naar Wenen (A8). De totale rit zal ongeveer 10 tot 12 uur duren, afhankelijk van waar je woont in Nederland. Files en stops zijn niet ingecalculeerd. Aan de rand van de stad kun je P+R parkings vinden. Voor ongeveer 3 euro per dag kan je hier je auto parkeren. Je auto in het centrum parkeren is erg duur en is sterk af te raden.

Met de trein naar Wenen

Met NS International kan je eenvoudig met de trein naar Wenen reizen. Overdag met de Intercity of ’s nachts met de City Night Line. Een enkele reis met de Intercity boek je vanaf 124,10. Hoe eerder u boekt, hoe goedkoper het is. Vanaf 58 euro kunt u een enkele reis voor de City Night Line kopen. Vanaf Amsterdam ben je in 14,5 uur in Wenen, met 1 overstap in Munchen. ’s Nachts reizen is aan te raden, omdat het toch een vrij lange reis is, kunt u net zo goed proberen te slapen in de trein. Zo gaat de reis ook sneller voorbij!

Met de bus naar Wenen

De FlixBus is een ideaal vervoersmiddel om van A naar B te reizen. Het duurt even, (21 uur vanaf Amsterdam), maar het is wel een stukje voordeliger. Al is dat misschien niet echt de moeite waard: een enkele reis van Amsterdam naar Wenen is ongeveer 50 euro. Een voordeel is wel: je kunt ontzettend veel zien als je met de bus naar Wenen gaat!

Wat voor vervoersmiddel je ook kiest, een stedentrip Wenen is een gegarandeerd succes.