• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Milaan

Milaan is de op één na grootste stad van Italië en een waar modeparadijs! Maar ook voor de niet-winkelliefhebbers valt hier wat te beleven, bijvoorbeeld op cultureel gebied. Er staan ontzettend veel oude kerken en kathedralen die zeker de moeite waard zijn om van binnen te bekijken. En natuurlijk: lekker eten, want dat kan in Italië. Lees hieronder meer over een stedentrip Milaan.

Bezienswaardigheden Milaan

De eyecatcher van Milaan is de Duomo Santa Maria Nascente (de Dom) aan de Piazza del Duomo. Deze gotische kathedraal staat op nummer 3 van de grootste kerken van de wereld. De kerk heeft een oppervlakte van meer dan 10.000 vierkante meter. Vrij lang werd er aan deze kerk gebouwd, wel meer dan 3 hele eeuwen. De kerk is versierd met 135 marmeren siertorens en 2245 marmeren beelden. In het bijbehorende museum is precies te zien hoe de kerk is gebouwd.

Midden in de stad aan de Piazza Castello ligt een prachtig kasteel, Castello Sforzesco. Op dezelfde plek werd een fort gebouwd in de 14e eeuw, maar is door de vierde hertog van Milaan, Sforza, uitgebreid tot kasteel. Het kasteel en de tuin zijn gratis te bezoeken, voor het museum waar onder andere schilderijen, meubelen en wapens zijn ondergebracht betaalt u 3 euro.

De Santa Maria delle Grazie was vroeger een klooster. Één van de beroemdste werken van Leonardo da Vinci is hier te bewonderen: Het Laatste Avondmaal. Als je het schilderij met eigen ogen wilt bekijken is het noodzaak om je van tevoren aan te melden.

Als je een opera- en theaterliefhebber bent heb je geluk. Één van de mooiste operagebouwen is gevestigd in Milaan, La Scala. Ook als je niet van opera houdt is het zeker de moeite waard. Voor een voorstelling moet u op tijd een kaartje kopen, omdat de kaarten vaak binnen een dag zijn uitverkocht. Er is ook een museum. Hier kan je zien hoe het theater is gebouwd en is gerestaureerd, maar er is ook een collectie aan instrumenten, posters en kostuums.

Er zijn natuurlijk nog veel meer musea in Milaan. Museo Poldi-Pezzoli aan de Via Manzoni bijvoorbeeld. Een museum met een privé-verzameling van Poldi-Pezzoli, een kunstverzamelaar uit de 19e eeuw. Dan is er bijvoorbeeld nog het Pinacoteca di Brera museum aan de Via Brera. Brera is een kunstenaarswijk en dit museum bezit collecties van Italiaanse kunstenaars als Rafael en Caravaggio.

Navigli is de uitgaanswijk van Milaan. Het is een erg gezellige wijk die zich kenmerkt door de vele grachten. ’s Avonds zijn er veel kraampjes en kun je hier goed eten en drinken.

Mocht je willen shoppen is Milaan uitermate geschikt. Je hoeft natuurlijk niet meteen kleding te kopen bij de allerduurste winkels, maar het is wel leuk om deze dure wijk even te bezoeken. De straten worden ook wel “de gouden vierhoek” genoemd en bestaat uit de straten Via Manzoni, Via Monte Napoleone, Corso Venezia en Via della Spiga. Het zou maar zo kunnen dat je een bekendheid tegen het lijf loopt.

Als je van voetbal houdt is een uitstapje naar het San Siro Stadion aan de Via Piccolomini, de thuisbasis van AC Milaan en Inter Milaan erg leuk. Het voetbalstadion heeft ruim 85.000 plaatsen. Ze organiseren er rondleidingen voor het publiek. Er is ook een museum bij het stadion. Ook zonder rondleiding kan je het museum bezoeken.

Met het vliegtuig naar Milaan

De low budget maatschappijen bieden vaak goedkoop vliegtickets aan naar Milaan. De luchtvaartmaatschappij Ryanair vliegt vanaf Eindhoven naar Milaan Bergamo. Een enkeltje kost vanaf € 19.99. Als je niet in het hoogseizoen je stedentrip Milaan boekt, is het dus heel goed mogelijk om voor ongeveer € 40,- heen en terug te vliegen. In de zomermaanden is een enkeltje ongeveer € 40,-. De luchthaven Bergamo ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Milaan. De reistijd van luchthaven Bergamo naar Milaan centrum is ongeveer een uur. Met het openbaar vervoer (ATB) is de stad goed te bereiken. Ieder uur vertrekt er een trein naar het centrum van Milaan. Voor een treinticket ben je ongeveer € 6,- kwijt. Het meest dichtstbijzijnde vliegveld (op 7 kilometer afstand) is het Milan Linate International Airport. Ieder half uur rijden er bussen van de ATM naar het centrum van Milaan. Op 45 kilometer afstand ligt nog een andere luchthaven, Milan Malpensa Airport. In 40 minuten sta je op het Cadorna station in Milaan. Een treinticket kost € 11,-. Je kunt ook met de bus gaan. Duurt iets langer, maar het is wel een paar euro goedkoper. Vergelijk goed alle prijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen. Het is vaak veel goedkoper om bijvoorbeeld vanaf Eindhoven te vliegen, dan vanaf Schiphol of Rotterdam.

Met de trein naar Milaan

Met de City Night Line van NS International is Milaan te bereiken via 1 overstap. Als u liever niet ’s nachts wilt reizen is het ook mogelijk om met ICE of de Thalys in combinatie met TGV te reizen. De reistijd bedraagt 14-18 uur, afhankelijk van welke trein je kiest. Raadpleeg de internationale reisplanner van NS International voor meerdere reismogelijkheden en meer informatie. Plaatsen moeten sowieso geruime tijd van tevoren worden gereserveerd!

Met de auto naar Milaan

Milaan is goed te bereiken per auto. De stad ligt op ongeveer 1100 kilometer van Amsterdam. Via Duitsland en Zwitserland rijd je het beste Italië binnen en via de A8 kom je uit in Milaan. Het is niet aan te raden om in de stad te rijden. Parkeer de auto tijdens je stedentrip Milaan dus buiten het centrum en ga verder met het openbaar vervoer.