• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Brugge

Wil je een (romantisch) weekendje weg, maar heb je geen zin om het vliegtuig te pakken? In de Middeleeuwse stad Brugge ben je ook écht even weg! Deze pittoreske stad in België staat bekend om de romantische sfeer die er hangt. Je kunt met een koets door de stad rijden of in een bootje door de grachten varen in “het Venetië van het noorden.” Ook de beroemde Belgische chocolade is natuurlijk het niet te weerstaan. Moderne gebouwen mengen zich prachtig in de historische gebouwen. Je zult merken dat je echt niet ver hoeft te reizen voor een perfecte stedentrip Brugge!

Bezienswaardigheden Brugge

Eén van de toeristische trekpleisters van Brugge is het Prinselijk Begijnhof aan het Minnewater. Dit Begijnhof werd gesticht in de 13e eeuw, maar er zijn veel huizen die er later bij zijn gebouwd. Een bruggetje geeft je toegang tot het Begijnhof. Er is een museum waar je kunt zien hoe de bewoonsters in die tijd leefden.

Op de markt in Brugge staat een gebouw met een hoge toren, de Belfort. De toren is 83 meter hoog en is een symbool van macht, rijkdom en vrijheid. De toren staat een beetje scheef: hij helt ongeveer een meter naar links over. Het is een hele klim naar boven, namelijk 366 treden, maar onderweg zijn er verschillende dingen te bewonderen. Zo kan je zien waar de schatkamer was en kom je het uurwerkmechanisme tegen. Als je boven bent heb je een ontzettend mooi uitzicht over de stad.

Het stadhuis van Brugge aan de Burg is een gotisch gebouw en één van de oudste stadhuizen in de Nederlanden. Het is gebouwd met het doel om rijkdom uit te stralen. Er zijn verschillende imposante zalen die je kunt bekijken.

Het mooie van Brugge is dat de stadsmuur die dateert uit het eind van de 13e eeuw intact is gebleven, plus vier van de zeven stadspoorten. De bekendste poort is de Smedenpoort uit 1299. In de stad staan veel windmolens. Een paar van die molens, zoals de Sint-Janshuismolen en de Koeleweimolen dienen tegenwoordig nog als graanmolen. Beide molens zijn toegankelijk voor publiek.

Ook aan musea geen gebrek! Het Groeningemuseum of het Stedelijk Museum voor Schone Kunsten aan de Dijver is voor de kunstliefhebbers en bevat een Zuid-Nederlandse en Belgische tcollectie schilderijen. Jan van Eyck, de hofschilder van Filips de Goede, is een bekende Vlaamse kunstenaar. In dit museum zijn twee van zijn meesterwerken te bewonderen. In het Gruuthusemuseum hangen niet alleen schilderijen, hier is nog veel meer te zien. In het Stedelijk museum voor Oudheidkunde en Toegepaste Kunsten is ondergebracht in een prachtig gotisch stadspaleis. Er is een collectie aan kunstvoorwerpen en wapens te vinden. Aan de Balstraat is het Museum voor Volkskunde gevestigd. Je kunt hier zien hoe mensen vroeger leefden in West-Vlaanderen. Brugge staat bekend om zijn kant en was vroeger dan ook het centrum van de kantnijverheid. In het Kantcentrum aan de Peperstraat kunt u hierover veel meer informatie krijgen en u kunt zelfs een stukje kant zelf maken.

Met de auto naar Brugge

Vanuit Nederland is Brugge per auto goed te bereiken. Vanuit Amsterdan rijd je over de E19 die je via Rotterdam, Breda en Antwerpen in Brussel brengt. In Brussel moet je dan de E40/A10 nemen naar Brugge. Een autorit van Amsterdam naar Brugge zal ongeveer 2,5 uur duren. Rijden in de stad is goed te doen, hoewel een groot deel van het centrum autovrij is. Parkeren in het centrum is betaalbaar, maar je kunt er ook voor kiezen om je auto gratis te parkeren buiten het centrum.

Met de trein naar Brugge

Je kunt er voor kiezen om met de Thalys of met de Intercity Brussel naar Brugge te reizen. Een ticket voor de Thalys moet je ruim van tevoren boeken, omdat het dan vaak een stuk goedkoper is. De prijs voor een treinkaartje met de Intercity Brussel varieert niet. Met de Thalys (opstappen in Amsterdam Centraal, Schiphol of Rotterdam) rijdt je naar Brussel waar je daar over moet stappen op de intercity richting Brugge. Als je met de Intercity Brussel gaat moet je overstappen in Antwerpen. Met de Thalys doe je er ongeveer 3 uur over vanuit Amsterdam. Met de intercity een uurtje langer, maar dat is wel een stuk goedkoper. Probeer je dus met een beperkt budget een stedentrip Brugge te maken, kies dan de intercity.

Met de bus naar Brugge

Vanuit Nederland is het goed mogelijk om (goedkoop) naar België te reizen met de bus, bijvoorbeeld met Eurolines. Een enkel en retour buskaartje is te koop op de website van Eurolines. Voor een retourje ben je tussen de 20 en 30 euro kwijt.

Wat voor vervoersmiddel u ook kiest, een stedentrip Brugge is absoluut een aanrader. Stedenreizen vergelijken doe je op Stedenreizen.nl