• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Antwerpen

Geen zin om een verre reis te maken, maar wil je toch even weg uit Nederland? Dan is Antwerpen de perfecte stad! Het is erg dicht bij ons land - wat het heel aantrekkelijk maakt – maar toch totaal anders. De havenstad Antwerpen heeft een prachtige architectuur, er zijn meerdere musea en je kunt er ontzettend goed winkelen en stappen. Geniet van een lekker Belgisch biertje op de Grote Markt, struin winkels af op de Meir of bewonder de kunstwerken van Peter Paul Rubens in het Rubenshuis. Antwerpen heeft veel te bieden.

Bezienswaardigheden Antwerpen

Het oude historische centrum opzoeken is vaak het eerste wat bezoekers doen. Antwerpen heeft een prachtige historische binnenstad met veel winkels, restaurants en bars. Als je meer over bepaalde gebouwen wilt weten is het een aanrader om met een gids de binnenstad te verkennen. In de binnenstad staat bijvoorbeeld het Steen, het oudste gebouw van de stad. Het is een deel van een voormalige burcht uit de 13 eeuw. Ook de Bourlaschouwburg en de Grote Markt zijn gevestigd in het historische centrum van Antwerpen.

Musea in Antwerpen
Er zijn meerdere musea in Antwerpen. Je hebt bijvoorbeeld het MAS, het Museum aan de Stroom. Dit is een museum aan de Hanzestedenplaats met vaste tentoonstellingen en iedere keer tijdelijke exposities. “Maak kennis met Antwerpen in de wereld en met de wereld in Antwerpen.” Er is een panaromadak waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Aan het Koningin Astridplein is het Diamantmuseum gevestigd. Het is het grootste diamantmuseum ter wereld en je kijkt je ogen uit! Antwerpen staat bekend om zijn diamanthandel, ongeveer de helft van de handel over de hele wereld in diamant gebeurt in Antwerpen. In het museum kunt u alles te weten komen over diamanten en de rol van Antwerpen in de handel. En er zijn nog meer musea, zoals bijvoorbeeld het ModeMuseum, het Rubenshuis en het Koninkrijk Museum voor Schone Kuntsten. Het laatste museum bezit kunstwerken van Vlaamse kunstenaars.

Antwerpse Zoo
Naast het Diamantmuseum – midden in de stad- ligt de Antwerpse Zoo. Het is een van de oudste dierentuinen van Europa en er zijn veel bedreigde diersoorten te vinden.

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
De Onze-Lieve-Vrouwekathedraal heeft de hoogste kerktoren van de Benelux en is dan ook van een afstand goed te zien. Met 123 meter steekt de toren boven alle gebouwen in het het oude centrum uit. De bouw van de kerk begon in de 14 eeuw. Tijdens de beeldenstrom in de 16 eeuw hebben calvanisten vrijwel alles wat in de kerk stond vernield. De kerk is opnieuw ingericht in meerdere stijlen. Er zijn enkele werken van Peter Paul Rubens ondergebracht in de kerk.

Markt in Antwerpen
Elke zaterdag van 8.00 tot 16.00 is er op de Oudevaartplaats de Vreemdelingenmarkt of de Exotische markt. Je kunt hier onder andere Turkse, Marokkaanse en Mediterrane specialiteiten kopen, maar ook lokale producten.

Het Ruihuis
Lijkt het je altijd al leuk om een ondergrondse wandeling te maken? Dat kan in Het Ruihuis! Je kunt namelijk een tocht maken door het open riool van de stad. Er is geen toegang mogelijk als het regent, omdat het regenwater nog steeds in de ruien terechtkomt. Een bijzondere ervaring!

Met de trein naar Antwerpen

Het is raadzaam om met de trein naar Antwerpen te reizen. Vanaf Amsterdam Centraal duurt de rit met de Thalys maar iets meer dan een uur, met de internationale intercity 2,5 uur. De prijs van een kaartje met de Thalys ligt niet vast en kan daarom veel duurder uitvallen dan een ticket voor de intercity. Via NS International zijn beide treintickets te koop vanaf 29 euro. Voor de thalys geldt: hoe eerder je boekt, hoe goedkoper je kaartje. Je kunt ook eerst naar Roosendaal reizen met de NS. In Roosendaal koop je vervolgens een kaartje (NMBS) naar Antwerpen.

Met de auto naar Antwerpen

Via Breda (NL: A16, BE: A1/E19) en Bergen op Zoom (NL: A4, BE: A12) is Antwerpen goed bereikbaar met de auto. Om het centrum van Antwerpen ligt de Antwerpse Ring, de R1, die de stad met Amsterdam en Rotterdam naar het noorden toe verbindt en Brussel, Charleroi en Frankrijk in zuidelijke richting. Op de ring staan vaak files. Vanuit Amsterdam duurt een autorit naar Antwerpen ongeveer 2,5 uur inclusief files. In het hele centrum van Antwerpen geldt betaald parkeren, maar er zijn gratis parkeergarages buiten het centrum langs de Waalsekaai, Vlaamsekaai, onderdeel van de Scheldekaaien. Een groot deel van de stad is autovrij, dus het is raadzaam om met het openbaar vervoer te gaan. Boek je stedenreizen via Stedenreizen.nl!