• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Rome

De hoofdstad van Italië is een prachtige stad en ideaal voor een stedentrip van 2 tot 4 dagen. Als het lekker weer is, is het heerlijk om langs de vele kerken en pleinen te wandelen. Een bezoek brengen aan het Vaticaan, aan de beroemde TreviFontein en aan het Colosseum, het zal het allemaal waard zijn. Rome is eigenlijk één groot openlucht museum waar u wandelend doorheen kunt lopen. Een oude, maar bruisende stad met ontzettend veel geschiedenis.

Bezienswaardigheden Rome

De Sint-Pieterskerk is de hoogste kerk ter wereld met 136 meter hoog en een van de vele symbolen van Rome. Deze basiliek werd gebouwd op de plaats van het graf van de apostel Petrus en een groot aantal pausen en na 120 jaar was het bouwwerk af. Beroemdheden als Michelangelo en Bernini hebben er aan meegewerkt. De kerk staat bekend om de vele mozaïeken en beelden van ondere andere Michelangelo. De koepel die je kan beklimmen tegen een kleine vergoeding biedt een prachtig uitzicht over de stad.

Iedereen kent het Colosseum, maar er zijn nog genoeg mensen die het amfitheater nog niet hebben gezien. Het is een overblijfsel van het Romeinse Rijk en werd gebouwd om gladiatorengevechten in te houden. 40.000 slaven hebben er vier jaar lang aan gebouwd en de stijl van het theater is in veel gebouwen terug te vinden.

Het Pantheon is het bestbewaarde bouwwerk uit de Romeinse tijd. Het hedendaagse gebouw is toch anders dan het originele bouwwerk dat is gebouwd 27-25 vChr, omdat het is verwoest door een aantal branden. De renovatie heeft plaatsgevonden tussen 118-125 n. Chr. Toch is de portiek aan de voorkant van het Pantheon overgebleven van de oorspronkelijke oude tempel. In het Pantheon zijn graven te vinden van verschillende Italiaanse koningen en ook het graf van de bekende kunstenaar Rafaël.

Bewonder de fresco’s van Michelangelo in de Sixtijnse Kapel. Begin 1500 heeft hij hier 4 jaar lang over gedaan. In de Sixtijnse Kapel houden de pausen al eeuwenlang de belangrijkste vieringen en staat ook bekend om de witte rook uit de schoorsteen wanneer de kardinalen het eens zijn over de te kiezen paus. Een bezoekje aan deze kapel bedraagt rond de 15 euro per persoon.
De Engelenburcht is een monument op een steenworp afstand van het Vaticaan. Bedoeld als mausoleum voor Keizer Hadrianus, maar in de loop der jaren gebruikt als vesting, grafmonument en kerker. Tegenwoordig is het een museum. Via de Engelenbrug staat dit monument in verbinding met het Vaticaan.

De Trevifontein is de bekendste fontein van Rome. Salone Springs, 20 kilometer buiten Rome, voorziet de fonteinen van Rome van water. Neptunus is de centrale figuur van de fontein, hij is de god van de zee. De zeepaarden die zijn strijdwagen trekken symboliseren de wisselende stemmingen van de zee: de een is kalm, de ander onrustig. Zo zijn er nog meer beelden die allemaal iets symboliseren. De fontein ligt vol met muntjes, omdat ze zeggen dat als je een muntje over de schouder gooit je ooit nog terugkeert naar Rome.

Met het vliegtuig naar Rome

Verreweg de handigste optie is om te vliegen naar Rome. Vanaf Schiphol, Rotetrdam en Eindhoven, maar ook vanaf Brussel Charleroi en Weeze, kan je met het vliegtuig. Rome heeft twee luchthavens: Leonardo da Vinci (Fiumicino) en Ciampino. De eerste ligt ongeveer 35 kilometer van Rome af en vanaf hier kan je de Leonardo Express nemen. Vanaf Schiphol kom je aan op deze luchthaven. Deze trein brengt je in 45 minuten naar Rome. Ook is het een mogelijkheid om met de bus naar het centrum van Rome te reizen. De shuttlebus vertrekt voor Terminal 3. Vanaf Rotterdam en Eindhoven land je op Ciampino, 15 kilometer buiten Rome. Er rijden shuttlebussen naar Rome centrum.

Met de trein naar Rome

Het is niet ideaal om met de trein naar Rome te reizen. Als het meezit ben je al zo’n 20 uur onderweg. Voor een korte stedentrip zou dit natuurlijk jammer zijn. Als je van plan bent om langer in Rome te verblijven, misschien een betere optie. Via Keulen, Bern en Milaan is het mogelijk om in Rome te komen. Raadpleeg de internationale reisplanner van NS International voor meerdere reismogelijkheden en meer informatie. Plaatsen moeten sowieso geruime tijd van tevoren worden gereserveerd!

Met de bus naar Rome

Nog een mogelijkheid voor een stedentrip Rome is reizen met de bus. Niet erg voor de hand liggend, maar zeker mogelijk. Houd je bijvoorbeeld helemaal niet van vliegen? En wil je gewoon zonder stress blijven zitten waar je zit? Bij een reisorganisatie is het mogelijk een plekje te reserveren in een touringcar die je naar Rome brengt. In ongeveer 24 uur zal je aankomen, maar dan heb je wel heel veel van Europa gezien.

Met de auto naar Rome

Als je met de auto een stedentrip Rome wilt plannen, trek dan sowieso een dag uit om er naar toe te rijden. Informeer bij je accomodatie of er een parkeerplek te reserveren is. Het is raadzaam om dat te doen of de auto ver buiten het centrum te parkeren. Vanaf daar kan je veel makkelijker met het openbaar vervoer gaan.