• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Parijs

Voor ieder wat wils als er een stedentrip naar Parijs is geboekt. Parijs is één van de meest veelzijdige steden van Europa of misschien zelfs wel van de wereld! Bij veel mensen staat de hoofdstad van Frankrijk ook wel bekend als de lichtstad of natuurlijk als dé stad van de liefde. Wil je dus even lekker romantisch genieten met je partner, shoppen met vriendinnen op de Champs-Élysées of gewoon cultuur snuiven in deze prachtige historische stad? Dan is Parijs de perfecte stad voor een stedenreis! Ook voor een paar dagen een belevenis die je nog lang bij zal blijven!

Bezienswaardigheden Parijs

Parijs heeft erg veel toeristische trekpleisters. Wanneer je voor het eerst een stedentrip Parijs boekt -en je bent in een gunstige reisperiode- is het natuurlijk erg leuk om de bezienswaardigheden één voor één af te kunnen vinken van je to-do lijstje. Op nummer één staat natuurlijk: la tour Eiffel. Van de Eiffeltoren kan wel gezegd worden dat dit het symbool is van Parijs. Tijdens je stedentrip mag een bezoekje aan dit bijzondere bouwwerk dan eigenlijk ook niet ontbreken. Als je ’s avonds gaat (tussen 21.00 en 00.00) heb je kans dat de lampen een paar minuten gaan knipperen. Dit gebeurt dan elk uur en is prachtig om mee te maken. De Eiffeltoren kan natuurlijk ook beklommen worden, maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je niet binnen een uurtje weer beneden staat. Als je het toch wilt doen, is het handig om alvast kaartjes online te kopen, zodat je niet in de rij hoeft aan te sluiten.

Er zijn ontzettend veel musea in Parijs die je tijdens je stedenreis Parijs zeker moet bezoeken. Dit zijn onder andere Centre Pompidou, Musée d’Orsay en Musée Picasso. Wanneer je meerdere museumbezoekjes wilt plannen tijdens je stedentrip is het wellicht handig om een museumpas te kopen. Met deze pas krijg je korting op vele toegangskaartjes. Een bezoekje aan het imposante Louvre is zeker de moeite waard. Alleen de omvang van het gebouw al. Het is dan ook één van de grootste musea van de wereld. Omdat het zo groot is, is het bijna niet mogelijk om alles te bekijken. Weet dus van tevoren wat je wilt zien. De Mona Lisa van Da Vinci en de Venus van Milo zijn de bekendste werken van het Louvre. Voor het Louvre staat een moderne piramide, de hoofdingang van het Louvre. Boek je een stedentrip Parijs, dan mag in ieder geval het Louvre niet ontbreken in je planning.

Even buiten (19 kilometer ten zuiden van ) Parijs staat het Paleis van Versailles en is sinds 1792 een nationaal museum. Het terrein heeft een omvang van 800 hectare. Een groot deel van het Paleis is nu te bezichtigen, zoals de Spiegelzaal, de opera en de kapel van Versailles. En dan is er nog die prachtige geometrische tuin van 100 hectare met verschillende fonteinen. Het is de grootste paleistuin van Europa. Je zult je ogen uitkijken als je door deze spectaculaire tuin wandelt!

Het is heel goed mogelijk om veel hotspots in één dag te bezichtigen tijdens stedentrips Parijs, mits je dit met het openbaar vervoer doet. Heb je bijvoorbeeld het Louvre, de Sacré-Coeur en d’ Arc de Triomphe op je lijstje staan? Geen probleem! Vooral de metro is een heel handig, snel en relatief goedkoop vervoersmiddel. Het systeem is misschien even wennen, maar als je het doorhebt wil je niet meer anders. Als je meerdere dagen op stedentrip gaat en je wilt regelmatig gebruik maken van het openbaar vervoer, dan is het een aanrader om een ParisVisite aan te schaffen. Deze kaart is er voor 1, 2, 3 en 5 opeenvolgende dagen en is geldig voor het gehele openbaar vervoersnetwerk van de stad. De eerder genoemde Arc de Triomphe is ook één van de bekendste symbolen van Parijs. Het bouwwerk is vijftig meter hoog en het plein eromheen is één van de drukste verkeersknooppunten van Parijs.

De bekendste kerk van Parijs is toch wel de Notre Dame op het eiland in de Seine. De toegang is gratis. De torens aan de voorzijde van de kerk, die beklommen kunnen worden tegen betaling, hebben een hoogte van 69 meter en bieden een prachtig uitzicht over de stad.

Dan de Sacré-Coeur in de wijk Montmartre. Na de Notre Dame, de bekendste kerk van Parijs. Ze verschillen ontzettend van elkaar. Logisch, de eerste steen van de Notre Dame werd gelegd in 1165, die van de Sacré-Coeur in 1876. Ook de koepel van de Sacré-Coeur kan beklommen worden.

Met eigen vervoer naar Parijs

Er zijn meerdere opties mogelijk wanneer je een stedentrip naar Parijs wilt plannen. Ten eerste is het heel goed te doen qua afstand om met de auto te gaan. Via de tolwegen in Frankrijk is de stad goed te bereiken. Vanaf het uiterste noorden van het land moet je denken aan een autorit van 7 uur. Maar dan ben je in de stad zelf en is het niet handig om een auto te hebben. Ten eerste zal de deze waarschijnlijk niet meer hoeven te gebruiken – het openbaar vervoer is veel handiger – en ten tweede is het parkeren van een auto in het centrum vrij prijzig, denk aan ongeveer 30 euro per dag. Buiten het centrum is het wel een stukje goedkoper. Als je dit toch wilt doen is het raadzaam om van tevoren online een parkeerplek te regelen. Dit is vaak ook goedkoper. Met de auto een stedentrip Parijs maken is dus mogelijk, maar we raden het niet aan.

Met het vliegtuig naar Parijs

Als je vliegt, ben je er natuurlijk zo. Toch ben je veel tijd kwijt aan het inchecken en waarschijnlijk gaat er ook nog een reis naar de luchthaven vooraf en wordt het daarom niet de snelste manier. Een normale prijs voor een retourticket ligt rond de 100 euro. Vliegen is dus niet de goedkoopste manier om je stedetrip Parijs te beginnen.

Met de trein naar Parijs

Het is ideaal om met de hogesnelheidstrein naar Parijs te reizen. De Thalys vertrekt vanaf Amsterdam Centraal, Schiphol en Rotterdam Centraal en gaat dan rechtstreeks naar Paris Gare du Nord. Perfect vervoer voor mensen die al in de Randstad wonen. Vanaf Amsterdam ben je in 3 uur en 18 minuten midden in Parijs en klaar om aan je stedentrip te beginnen. Voor een enkele reis 2e klas betaal je 35 euro, maar er zijn heel vaak aanbiedingen. De treintickets zijn te boeken vanaf 3 maanden voor vertrek. Met de trein naar Parijs is dus absoluut een aanrader!

Met de bus naar Parijs

Ook is er de mogelijkheid om met de bus naar Parijs te reizen. De Franse spoorwegen rijden 4 keer per dag met de IDBUS dagelijks tussen Amsterdam en Parijs. De reistijd bedraagt ongeveer 7 uur. WIFI en stopcontacten zijn aanwezig. Je kunt er voor kiezen om ’s nachts te rijden zonder stop, maar er is ook een daglijn waar je een tussenstop maakt in Lille. De prijs van een enkeltje ligt rond de 35 per persoon. Reis je in een groep met vier personen, dan betaal je voor drie personen. Met de bus naar Parijs voor je stedentrip Parijs is zeker een goede optie, maar onze voorkeur is toch echt de trein naar Parijs.

Ga je dus met 2 of 3 personen een stedentrip Parijs maken is het dus veel voordeliger en sneller om met de Thalys te reizen!