• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip New York

Wil je altijd al een keer the Big Apple bezoeken? Kijken hoe het er nu écht aan toegaat in die grote stad aan de andere kant van de Atlantische Oceaan? New York is een populaire stad voor een stedentrip, omdat er zo veel te zien is. New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en is één van de belangrijkste wereldsteden. Iedereen heeft er wel van gehoord, de 5 stadsdelen van New York: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens en Staten Island. Veel mensen worden verliefd op de stad: op de energie, de mensen, het eten en de cultuur. Er zijn talloze dingen te doen en te zien, maar hieronder een kleine selectie. Laat je betoveren in the city that never sleeps!

Bezienswaardigheden New York

Tijdens je stedentrip New York is het erg leuk om naar Liberty Island te gaan om het Vrijheidsbeeld te zien. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om niet te stoppen op Liberty Island, alleen erlangs varen is ook een optie. Een boottocht is ook te combineren met een bezoek aan Ellis Island, tot 1954 de toegangspoort tot de VS voor immigranten. Nu is er het immigratiemuseum gevestigd. Het in totaal 93 meter hoge Vrijheidsbeeld is het symbool voor politieke vrijheid en democratie en hét bekendste symbool van New York of misschien wel van heel de Verenigde Staten. Het beeld werd geschonken door Frankrijk voor de 100ste verjaardag van de Amerikaanse revolutie. In 1886 werd het standbeeld onthuld, waar 9 jaar aan is gewerkt. Vanuit Battery Park, Lower Manhattan is het mogelijk om met de boot naar Liberty Island te varen. Houd rekening met lange wachttijden en drukte. Boottickets zijn online te reserveren. Het is mogelijk om het Vrijheidsbeeld te beklimmen (naar de kroon 354 treden), waardoor je een prachtig uitzicht hebt over Lower Manhattan. Deze kaartjes moeten wel ruim van tevoren online gereserveerd worden.

Empire State Building
Het Empire State Building in Manhattan, op de kruising van 34th Street met Fifth Avenue, is ook een bouwwerk dat symbool staat voor de stad New York. Het gebouw heeft 74 liften en is 381 meter hoog. Het gebouw is tot 1972 het hoogste gebouw van New York geweest. In dat jaar werd het World Trade Center gebouwd. Er is een observatieplatform op de 86e verdieping. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over New York.

Fifth Avenue
Fifth Avenue is een bekende straat in New York ten noorden van Washington Square die doorloopt tot 143rd street in Harlem. Het is een van de duurste straten ter wereld. Een groot deel van de straat bestaat uit winkels, maar langs Central Park staan kerken, zoals de St. Patricks Kathedral en andere historische gebouwen, zoals het Rockefeller Center. Central Park is een enorm park van 341 hectare groot. Er zijn vijvers, fonteinen, sportvelden, speeltuinen en veel andere faciliteiten. Er is ook een dierentuin. Het is een plek waar mensen zich kunnen ontspannen in het centrum van een drukke hectische stad. Vanaf 82th street en 104th Fifth Avenue street zijn veel musea te vinden, waaronder het Guggenheim Museum.

Brooklyn Bridge
De beroemde Brooklyn Bridge die af was is 1883, verbindt Manhattan met de wijk Brooklyn. De brug is een van de vele monumenten van New York geworden. Er is 14 jaar aan de brug gebouwd en is 1800 meter lang. Het is voor lange tijd de grootste hangbrug ter wereld geweest. Er is een speciaal verhoogd voetpad zodat je geen last hebt van het verkeer en zodat je een prachtige skyline ziet van Lower Manhattan.

World Trade Center
Het World Trade Center (WTC) bestond oorspronkelij kuit zeven gebouwen in Manhattan. De Twin Towers zijn helaas vernield door de aanslagen op 9/11. De hoogste toren was 417 meter hoog. Nu staat er het One World Trade Center of de Freedom Tower op de plek waar zich tot 2001 de Twin Tower bevonden. De bouw is voltooid in 2014 en is met zijn 541 meter en 94 verdiepingen het hoogste gebouw van de Verenigde Staten.

Met het vliegtuig naar New York

Vanaf Schiphol gaan er veel vluchten naar New York. De reistijd bedraagt zo’n 8,5 uur. De prijs van een vliegticket is soms er hoog. Het is raadzaam om ook vluchten vanaf Brussel en Dusseldorf te vergelijken. Let op aanbiedingen van luchtvaartmaatschappijen! Soms is het mogelijk om tussen de 300-400 euro te vliegen. Zit het tegen dan kan je wel 1000 euro moeten neertellen voor een ticket (vooral in de zomermaanden).

Luchthavens New York
New York heeft drie luchthavens: JFK International, Newark en LaGuardia. Vanaf Schiphol wordt er eigenlijk alleen maar op JFK en Newark gevlogen. LaGuardia is voor binnenlandse vluchten. Vanaf hier zijn er meerdere mogelijkheden om naar het centrum van New York te reizen. Vanaf JFK is het mogelijk om met de trein te gaan. Binnen een uur ben je in hartje New York. NYC Airporter verzorgt grote shuttle bussen tussen JFK/LaGuardia en Manhattan. Kosten van een enkele reis liggen rond de 15 euro. U kunt er ook voor kiezen om een kleinere shuttle bus te nemen, die kunnen je bij het hotel afzetten en is niet veel duurder dan een grote shuttle bus. Vanaf Newark is de trein de beste optie. De rit duurt maar 20 minuten.

Vergelijk nu de aanbieders en boek goedkoop een stedentrip New York.