• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Madrid

Madrid ligt midden in Spanje. De hoofdstad en tevens de grootste stad van het land heeft een erg aangename sfeer. Statige gebouwen, brede straten en grote pleinen kenmerken de stad. Wilt u genieten van de spaanse zon op het beroemde Plaza Puerta del Sol? Werken bewonderen van Mondriaan en Dalí? Of tot uzelf komen in Retiro-park? Boek dan nu een stedentrip Madrid, want deze Spaanse stad heeft u veel te bieden!

Bezienswaardigheden Madrid

Het Prado Museum gelegen aan de Paseo del Prado is een van de bekendste musea ter wereld. In de collectie zijn onder andere werken van Francisco Goya, El Greco en Diego Velázquez te vinden. Bedoeld als natuurlijkwetenschapplijk museum, later werd er een kunstverzameling gestad van de Spaanse koninklijke familie. Het is nooit een natuurwetenschappelijk museum geworden. Kunstliefhebbers moeten hier zeker even een kijkje nemen. Een ticket kost 8 euro en het museum is op maandagen gesloten. Achter dit museum kunt het het populairste park van de stad bekijken: El Retiro. U kunt hier heerlijk wandelen of varen in een bootje. Een van de opvallendste gebouwen in het park is het Palacio de Cristal, dat werd gebouwd naar het voorbeeld van het Crystal Palace in Londen. Binnen is een expositieruimte.

Aan dezelfde straat waar ook het Prado Museum is gelegen, is ook het Museum Thyssen-Bornemisza te vinden. Het museum bevindt zich in het paleis Villahermosa. De schilderijen komen uit de 13e tot de 20e eeuw, uit het Franse impressionisme en het Duitse expressionisme.

Het Koninklijk Paleis, Palacio Real aan de Calle Bailén, werd gebouwd in het begin van de 18e eeuw in opdracht van Filip V. Filip woonde in zijn jeugd op het paleis van Versailles en dat is duidelijk terug te zien aan Palacio Real. Kleiner dan Versailles, maar toch heeft dit paleis 2800 kamers. Het paleis wordt niet meer bewoond door de koninklijke familie, maar wordt nog wel gebruikt voor officiële gelegenheden. U kunt met een tour mee die zo’n twee uur duurt (rond de 10 euro).

Het Plaza Puerta del Sol is het bekendste plein van Madrid. Het plein heeft zijn naam te danken aan een vroegere poort die stond op het plein waar de zon altijd op stond. hier kunt u of naar het oosten, naar het oudste deel van de stad of naar het noorden, waar de winkels te vinden zijn. Aan het plein is het oude hoofdpostkantoor gelegen. Plaza Mayor is het centrum van de stad. Het enorme plein wordt omgeven door zuilen, waar winkels, bars en restaurants zijn te vinden. Op het plein zelf zijn veel straatmuzikanten en portrettekenaars. Plaza de la Cibeles staat bekend als een van de mooiste pleinen. Er staat een fontein ‘La Cibeles’, wij kennen haar als Ceres, de godin van de vruchtbaarheid. Naast het plein staat het Palicio de Communicaciones, het hoofdkwartier van de Spaanse posterijden. In het gebouw is tegenwoordig een post- en telegraafmuseum.

Faro de Madrid is een toren van 92 meter hoog die gebouwd is in 1992 om verschillende evenementen te vieren: Madrid was de Culturele Hoofdstad was van Europa, de Olympische Zomerspelen waren in Barcelona en Sevilla was het toneel van de Wereldtentoonstelling. Omdat de toren niet in het centrum van Madrid ligt is het vaak niet zo druk. Het was altijd mogelijk om te genieten van het prachtige uitzicht bovenin te toren, maar helaas is de toren al vanaf 2005 gesloten nadat er in dat jaar een brand is uitgebroken in de Torre Windsor in Madrid.

Met het vliegtuig naar Madrid

Er zijn meerdere mogelijkheden om te reizen, maar als je een stedentrip Madrid wilt boeken is de beste, eenvoudigste en snelste manier om met het vliegtuig te gaan. Iberia is de grootste luchtvaartmaatschappij in Spanje en vertrekt vanaf Schiphol, maar bijna elke bekende – en ook de meer onbekende - luchtvaartschappij biedt tickets aan naar de hoofdstad van Spanje. Denk aan Vueling Airlines, Spanair en EasyJet. Met RyanAir vlieg je bijvoorbeeld erg goedkoop vanaf Eindhoven of Maastricht naar Madrid. Natuurlijk erg afhankelijk van het seizoen, maar een enkeltje zal ongeveer rond de 50 euro kosten. 12 kilometer buiten het centrum van Madrid ligt het vliegveld Madrid Barajas. Met de metro sta je binnen een kwartier op het station in het centrum. Het is ook mogelijk om de bus te nemen, alleen deze doet er wel twee keer zo lang over. Voor een euro meer kan je met de trein (ongeveer 2/3 euro).

Met de auto naar Madrid

Voor een stedentrip van 3 of 4 dagen loont het natuurlijk niet om met de auto te reizen, maar het kan natuurlijk wel een optie zijn als je met de auto op vakantie gaat en een paar dagen wilt doorbrengen in de stad. Je kunt het snelste via Parijs, Bordeaux, Irun en Burgos. Vanaf Amsterdam is Madrid ongeveer 1700 kilometer en je moet ervan uitgaan dat je wel 20 uur in de auto zit.

Met de trein naar Madrid

Je kunt er ook voor kiezen om met de trein voor een paar dagen naar Madrid te gaan. Het is dan wel geen aanrader, maar het is mogelijk. Je moet vaak overstappen en het goed uitzoeken van tevoren, omdat als je in Paris Gare du Nord bent aangekomen met de Thalys (vanaf Amsterdan Centraal, Schiphol of Rotterdam Centraal) je nog naar een ander station - Paris Austerlitz - moet reizen met de metro. Vanaf daar kan je de hogesnelheidstrein RENFE nemen, een Spaanse trein die je via Bordeaux en Burgos naar Madrid zal brengen.

Vergelijk de aanbieders en boek goedkoop je stedentrip Madrid via Stedenreizen.nl.