• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Londen

Wil je een stad bezoeken die hip is, maar toch ook traditioneel? Dan is Londen de stad die je zoekt! De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk is een enorme stad met ongeveer 7,5 miljoen inwoners. Londen is het centrum van Engeland en naast Parijs, Tokyo en New York een van de vier traditionele alfa-wereldsteden. Breng een bezoekje aan het beroemde warenhuis Harrods en kijk je ogen uit, bezoek de vintage markt in Camden of kom even tot rust in Hyde Park. In deze stad valt zo veel te beleven en te zien dat een weekendje waarschijnlijk veel te kort is. Toch willen we je een beeld geven van de bezienswaardigheden in Londen die je eigenlijk niet mag missen tijdens een stedentrip Londen. En ga je terug naar Nederland zonder alles te hebben gezien? Dan ga je in de toekomst gewoon nog een keer!

Bezienswaardigheden stedentrip Londen

Buckingham Palace mag natuurlijk niet ontbreken. Dit is een toeristische trekpleister die symbool staat voor de stad. Dit paleis met 775 kamers is de woning van de Britse koningin. Als de koningin aanwezig is, wappert de koninklijke standaard op het middelste paviljoen. Is zij niet aanwezig in het Paleis, dan wordt de de Engelse vlag – de Union Jack- gehesen. Om 11 uur in de ochtend kun je er de 45 minuten durende wisseling van de wacht zien. Bij het paleis hangt een schema op welke dagen dit gebeurt.

De Tower Bridge is één van de bekendste bezienswaardigheden in Londen, een basculebrug uit de Victoriaanse tijd – 1894- over de rivier de Theems die je niet mag overslaan tijdens je stedentrip Londen. Tussen de twee torens kan je een wandeling maken. Dan heb je de Tower of London. Dit is een fort uit de 11e eeuw met meer dan 20 torens. Dit fort moest de Noormannen tegenhouden in die tijd. Later is het gebruikt als een Paleis, maar ook als een gevangenis. Tegenwoordig is het een museum, waar je onder andere de Britse kroonjuwelen kunt bewonderen.

De Big Ben hoort ook zeker thuis in de top van bezienswaardigheden. Deze beroemde klokkentoren is ruim 96 meter hoog. Wat bijzonder is aan de Big Ben is dat er onder de toren cellen zitten die werden gebruikt voor het opsluiten van parlementsleden die rechten hadden geschonden. Tijdens je bezoek aan de toren kom je veel te weten. Hoe komt de toren bijvoorbeeld aan zijn bijzondere naam?

In het British Museum is een breed scala aan kunstvoorwerpen over de hele wereld te zien. Denk aan voorwerpen uit bijvoorbeelde Griekse en Romeinse oudheden en uit het oude Egypte. Deze verzameling met meer dan 4000 hoogtepunten behoort tot de grootste collecties ooit. Dit nationale museum van het Verenigd Koninkrijk staat aan de Great Russell Street en wordt jaarlijks door ruim 6 miljoen mensen bezocht. De beroemde Steen van Rosetta behoort ook tot de collectie.

Vergeet tijdens je stedentrip Londen ook niet een ritje te maken in de London Eye. Dit reuzenrad is de hoogste van de wereld met zijn 135 meter hoog. Gelegen aan de oever van de Theems, biedt dit rad een schitterend uitzicht over de hele stad. De London Eye is begin van deze eeuw geopend, maar is nu de populairste attractie van Londen en is inmiddels ook symbool geworden voor deze stad.

Een prachtige kathedraal is vaak een bezoekje waard. De enorme domtoren van St. Paul's Cathedral is na de St. Pieter in Rome de grootste toren ter wereld. In deze kathedraal hebben zich meerdere gebeurtenissen afgespeeld, waaronder de begrafenis van Winston Churchill en het huwelijk van prins Charles en prinses Diana. In de kerk Westminster Abbey zijn William en Kate getrouwd en liggen veel historische beroemdheden begraven.

Met het vliegtuig naar Londen

Je kunt op veel manier naar Londen vliegen. Vanuit Nederland zijn er vluchten naar alle zes luchthavens van Londen, de meeste vluchten vertrekken vanaf Schiphol, maar RyanAir vliegt bijvoorbeeld ook vanaf Eindhoven naar Londen Stansted en Flybe vanaf Eelde naar Southend. Een enkeltje bij RyanAir is te boeken vanaf een kleine 13 euro. Dit is natuurlijk erg afhankelijk van de periode waarin je wilt vliegen. KLM/Air France vliegt op Londen Heathrow, EasyJet op Gatwick, Stansted en Luton. Vergelijk dus goed alle prijzen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen!

Met de trein naar Londen

Met NS International kan je eenvoudig met de trein naar Londen reizen. Er is nog geen rechtstreekse verbinding. Daarom moet je eerst naar Brussel. Een enkele reis naar Londen kan je boeken vanaf 59 euro. Het is niet de snelste manier om je stedentrip Londen te beginnen, maar met de trein naar Londen is wel leuk om een keer te doen.

Met de bus naar Londen

Voor tussen de 25 en 35 euro kan je met de bus naar Londen. Dit is een goedkope optie. De busreis is comfortabel, maar duurt 10 tot 12 uur. Vanuit Amsterdam en Rotterdam vertrekken rechtstreekse bussen. Ook is het mogelijk georganiseerde busreizen naar Londen te boeken. Met de bus naar Londen is dus ook niet de snelste manier, maar als je een beperkt budget hebt voor je stedentrip Londen is het een goede keus.

Met de boot naar Londen

Als je een stedentrip Londen wilt maken met de auto moet je met de boot gaan. Ook kan je zonder auto er voor kiezen om met de boot naar Londen te gaan. Vanuit Hoek van Holland vertrekt twee keer per dag een grote boot naar Engeland. Deze boten vertrekken om 14.30 uur en 22.30 uur. De eerste boot komt om 20.00 uur aan in Harwich, de andere nachtboot komt om 6.30 uur aan in Harwich. Vanaf Harwich is er een treinverbinding naar Londen. Bij sommige organisaties kan je vanaf 45 euro een enkeltje voor de boot + trein kopen.

De meeste mensen boeken een ongeoraniseerde stedentrip naar Londen. De ideale reisduur voor een stedentrip Londen is tussen de 3 en 5 dagen. Zo kun je al het moois wat de stad te bieden heeft bewonderen.