• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Dublin

Een stedentrip Dublin, de hoofdstad van Ierland, is ideaal, ook als je maar een weekend de tijd hebt. Er is veel te zien in deze door de Vikingen gestichte stad. Kom achter de geschiedenis van Dublin in musea, ga uit in de Temple Bars district, geniet van de rust in de stadsparkjes of ga lekker winkelen in Crafton Street. Erg fijn is dat de stad vrij compact is en daarom heel goed wandelend te bekijken is. Als je naar Dublin gaat, staan hieronder de bekendste bezienswaardigheden waarvan er een paar echt niet mag missen tijdens stedenreizen Dublin.

Bezienswaardigheden stedentrip Dublin

Op 14 juli wordt St. Patrick Day gevierd in Ierland en natuurlijk is het dan ook groot feest in Dublin. Mocht je in juli naar Dublin willen gaan, ga dan wanneer mogelijk sowieso de 14e. Er staat een prachtige Middeleeuwse kathedraal in Dublin die de Saint Patricks Cathedral heet en hier zetelt geen aartsbisschop zoals gewoonlijk in een kathedraal, maar de kerk wordt geleid door een decaan. De beroemdste decaan was de schrijver Jonathan Swift. Tegen een kleine betaling (5,50 euro) mag je deze kerk van binnen bekijken.

Er is ook een kerk, de Saint Michan’s Church, waar grafkamers zijn met mummies in de kerkers. Als je de mummies wilt zien, moet je meegaan met een gids tegen betaling. Alle grafkisten kunnen worden geopend, zodat de menselijke resten te zien zijn, sommigen van hen zijn gemummificeerd.

Naast deze kerken is Dublin Castle ook een toeristische trekpleister en zeker een bezoekje waard. Dit Normandische kasteel werd in de 13e eeuw gebouwd en was meer dan 700 jaar het hoofdkwartier van het Engelse bestuur in Ierland. Het is nu het centrum van de Ierse regering. Het kasteel werd alsmaar groter en groter tot aan de 18e eeuw. Toen werd er niks meer aangebouwd. Het resultaat is dat er veel bouwstijlen door elkaar te zien zijn. Het enorme bouwwerk wordt nog steeds gebruikt voor staatsaangelegenheden en staatsbezoeken. Sommige gedeelten van het kasteel zijn daarom ook niet opengesteld voor toeristen. Als het een beetje lekker weer is, is het heerlijk om even van de zon te genieten in de kasteeltuin.

Natuurlijk staat Ierland ook bekend om zijn whiskeys en bier. Als je wilt weten hoe Ierse whiskey proeft en hoe het wordt gestookt moet je zeker een bezoekje brengen aan de Jameson Distillery. Jameson is de grootste whiskey producent van Ierland. Wil je liever weten hoe Guinness wordt gebrouwen? Ga dan naar The Guinness Storehouse. Zeker een hoogtepunt tijdens een stedentrip naar Dublin. Je ziet hoe het bier wordt gebrouwen van het allereerste begin tot het eind. Steeds moet je weer een verdieping omhoog. Aan het eind van de tour krijg je natuurlijk een glas Guiness aangeboden en ben je op de hoogste verdieping en omringd door glas. Een prachtig uitzicht over de stad is een perfecte afsluiter van deze tour!

Mocht je je willen begeven in het uitgaansdistrict van Dublin, dan moet je zeker naar de Temple Bar District gaan. Er is ontzettend veel bedrijvigheid, vooral in de weekenden. Het uitgaan begint in Dublin al erg vroeg en er zijn veel bandjes op straat en in de kroegen. Door de week kunnen kroegen maar tot 23.00 geopend zijn! Houd hier dus rekening mee.

Met eigen vervoer naar Dublin

Het is af te raden om met de auto naar Dublin te reizen, toch is het mogelijk. Het is zo’n 800 kilometer vanaf Amsterdam. Je rijdt dus behoorlijk wat kilometers en moet een aantal keer met de veerboot, namelijk tussen Europa en Engeland en tussen Engeland en Ierland. Heb je geen haast en wil je veel zien? Dan is het mogelijk, maar voor een stedentrip Dublin is het niet ideaal.

Met het vliegtuig naar Dublin

Verreweg de beste optie is om met het vliegtuig naar Dublin te reizen. Bij de goedkopere luchtvaartmaatschappijen, zoals RyanAir, is het soms mogelijk om een retourtje te kopen vanaf Eindhoven voor onder de 50 euro. Met vliegtickets in die prijscategorie is een stedentrip Dublin ook geschikt voor reizigers met een klein budget.

Met de trein naar Dublin

Vanuit Nederland is het niet erg handig om helemaal naar Dublin te reizen per trein. Als je op rondreis bent is dit wel een mogelijkheid. Dublin beschikt over twee grote treinstations, Heuston en Connolly, tevens de belangrijkste stations van het land. Heuston wordt gebruikt voor de lijnen uit en naar het zuiden en westen van het land, Connolly voor de lijnen naar Sligo, Belfast en Wexford. Er zijn ook rechtstreekse busverbindingen met andere grote steden. Met de trein naar Dublin is dus een optie, maar niet ideaal als je paar weinig tijd hebt voor je stedentrip Dublin.

Ga je een stedentrip Dublin maken, kies er dan voor om een vliegticket te boeken. Het is aan te raden een 3 of 4 daagse stedentrip naar Dublin te boeken zodat je de tijd hebt om alle schoonheden van de stad te bewonderen.