• ONAFHANKELIJK ADVIES, DE BESTE KEUZE
  • VERGELIJK 8 AANBIEDERS
  • RUIM 1000 REIZEN

VERGELIJK NU 1775 REIZEN

Stedentrip Barcelona

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje, maar de grootste stad van Catalonië. De stad ligt aan de Middellandse Zee en is een stad met een prachtige architectuur. Voor de museumliefhebber is er goed nieuws: er zijn meer dan 50 musea. Maar als je niet naar een museum wilt is dat geen probleem. Als het weer het toelaat laat je je gewoon meenemen door de stad. Zo zie je de schoonheid van Barcelona het beste. Loop vanaf het plein Plaça de Catalunya, het hart van de stad, over de beroemde La Rambla naar de haven van Barcelona. Pauzeer een paar keer om een terrasje te pakken en geniet van de mensen en de vele artiesten. En dan heb je nog het plein Plaça Reial, een van de mooiste pleinen van de stad, de fonteinshow op Plaça d’Espanya, het FC Barcelona stadion, een prachtige dierentuin en het op een na grooste aquarium van Europa. Kortom: veel te beleven tijdens je stedentrip Barcelona!

Bezienswaardigheden Barcelona

De architect Gaudi is voor de stad van grote betekenis geweest en zijn werk is erg herkenbaar. Meerdere bouwwerken zijn door hem ontworpen, waaronder ook de enorme basiliek Sagrada Família. De kerk werd gebouwd in 1882 en is nog steeds niet klaar. Dit duurt zo lang, omdat ze afhankelijk zijn van giften van bezoekers. De huidige officiële opleveringsdatum zal zijn in 2026. Andere bekende bouwwerken van Gaudi zijn Casa Batlló met de schedelbalkonnen en met een drakenstraat op het dak, Casa Mila en Park Güell. Kijk je ogen in uit Park Güell en laat je meezuigen in de fantasiewereld van Gaudi. De kunststroming van Gaudí wordt het Catalaans modernisme genoemd, wat lijkt op de jugendstil. Het park is gratis, maar voor de gebouwen moet je entree betalen. Je kunt van tevoren een kaartje online kopen zodat je niet in de wachtrij hoeft te staan.

Natuurlijk moet je over de Rambla lopen als een stedentrip Barcelona boekt. Barcelona’s beroemde promenade is absoluut de moeite waard. In het hoogseizoen vol met mensen, maar dat mag de pret niet drukken. Talloze levende standbeelden en bijzondere artiesten, leuke terrasjes en souveniers, je vindt het er allemaal. Ook vind je er helaas veel zakkenrollers. Even uitkijken dus! De straat is opgedeeld in 6 verschillende Ramblas, vandaar dat het ook heel vaak Las Ramblas wordt genoemd.

Wie aan Pablo Picasso denkt, denkt ook meteen Spanje. Deze kunstenaar heeft gestudeerd in Barcelona, waar nu ook het Museu Picasso staat, gelegen in de wijk El Borne. Vanaf de metrohalte Jaume 1 is het nog een paar minuten lopen. Er hangen rond de 4250 werken, waaronder Las Meninas. Het museum is vijf huizen groot, elk huis toont een periode uit het leven van Picasso. Je loopt er door heen in chronologische volgorde. Werken uit zijn latere periode zijn aanwezig in kleinere getale, maar toch krijg je een goed beeld van het leven en ontwikkeling van de beroemde kunstenaar. Tip: koop je ticket alvast online!

Het oudste deel van Barcelona is de Barri Gotic, oftewel de gotische wijk, gelegen aan de Plaça de la Seu. Hier hebben de Romeinen de nederzetting Barci gesticht. In de kelder van het Historisch Museum zijn nog resten van de ruïnes te vinden van deze nederzetting. Ook staat er de Kathedraal van Barcelona. Het is de hoofdkerk van het aartsbisdom Barcelona. Tussen de 13e en de 15e eeuw werd aan de kathedraal gebouwd. Aan het plein Ramon Berenguer is nog een gedeelte van de oude Romeinse stadsmuur te bezichtigen. Aan de rand van de gotische wijk, vlakbij Plaça de Catalunya staat het concertgebouw, Palau de la Musica Catalana. Binnen is er veel te zien: mozaïeken, houtsnijwerk en beeldhouwkunst.

Voor de vrouwelijke lezers is er tijdens het shoppen in Spanje een belangrijke must-do. De meeste echte schoenen liefhebbers zullen ze wel kennen: Sendra laarzen. Echte handgemaakte leren laarzen van Spaanse afkomst. Ben je dus in Barcelona aan het shoppen? Bekijk dan ook eens het aanbod Sendra laarzen. Waarschijnlijk ga je naar huis met een nieuw paar laarzen!

Met het vliegtuig naar Barcelona

Vueling, KLM en Transavia vliegen naar de luchthaven van Barcelona Airport El Prat de Llobregat. Het ligt 13 kilometer ten zuiden van Barcelona. Je kunt er ook voor kiezen om op Girona of Reus te vliegen. Deze twee luchthavens liggen beide ongeveer 100-120 kilometer van Barcelona af, maar dee vluchten zijn vaak veel goedkoper. De goedkopere vliegtuigmaatschappijen bieden dan ook enkel vluchten aan naar deze twee luchthavens. Geen probleem, want het vervoer naar Barcelona is eenvoudig. De bus is voordeliger, maar het is ook mogelijk om met de trein te gaan.

Met de trein naar Barcelona

Als je met de trein wilt reizen moet je eerst met de Thalys naar Parijs om vervolgens de TGV naar Barcelona te nemen. De reistijd zal ongeveer 9 uur bedragen. Je moet alleen wel overstappen met de metro in Parijs. Als je de nachttrein hebt genomen moet je van Gare du Nord naar Paris Austerlitz reizen. Als je overdag reist van Gare du Nord naar Gare de Lyon. Je bent al snel tussen de 100 en 200 euro kwijt voor je treinreis naar Barcelona.